CUKIERKOWY ŚWIAT WYPIEKÓW

CIASTECZKA OWSIANE

SKŁADNIKI:

– 2 szklanki płatków owsianych,

– półtorej szklanki mąki,

– 2 jajka,

– ok. 1/2 szklanki cukru (mniej lub więcej w zależności od upodobań do słodkości ),

– 100 g roztopionego masła,

– pół łyżeczki proszku do pieczenia,

– rodzynki, posiekane orzechy, żurawina , migdały, słonecznik itp.- razem ok. 200 g – dwie, trzy duże garście.

 

PRZYGOTOWANIE:

          Wymieszać wszystkie składniki łyżką, jeżeli masa będzie zbyt gęsta można dodać kilka łyżek mleka lub wody.

           Piekarnik rozgrzać do 160 stopni.

           Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia i następnie uformować z masy ciasteczka.

           Piec przez ok. 10 - 15 minut.

Znalezione obrazy dla zapytania CIASTKA OWSIANE

Fotografia pochodzi ze strony QULINARNA.PL 

 

 

BROWNIE Z FASOLI

SKŁADNIKI NA CIASTO:

- 2 puszki czerwonej fasoli bez zalewy,

-  4 jajka,

- 2 banany,

- 3 łyżki kakao,

- 1,5 łyżeczki sody,

- 3 łyżki oleju kokosowego,

 

SKŁADNIKI NA POLEWĘ:

- gorzka czekolada,

- ¼ szklanki mleka,

- 2 łyżeczki kakao,

- 1 łyżeczka cukru.

 

PRZYGOTOWANIE:

Zblendować składniki na gładką masę.

Przelać masę na blaszkę i piec w piekarniku przez około 40 – 60 minut.

           Składniki na polewę rozpuścić i polać wystudzone ciasto.

 

           Ciasto przechowywać w lodówce.

 

Znalezione obrazy dla zapytania brownie z fasoli

Fotografia pochodzi ze strony ILOVEBAKE.PL

© 2013-2024 PRV.pl
Strona została stworzona kreatorem stron w serwisie PRV.pl