CIASTECZKA OWSIANE
SKŁADNIKI:
– 2 szklanki płatków owsianych,
– półtorej szklanki mąki,
– 2 jajka,
– ok. 1/2 szklanki cukru (mniej lub więcej w zależności od upodobań do słodkości ),
– 100 g roztopionego masła,
– pół łyżeczki proszku do pieczenia,
– rodzynki, posiekane orzechy, żurawina , migdały, słonecznik itp.- razem ok. 200 g – dwie, trzy duże garście.
PRZYGOTOWANIE:
Wymieszać wszystkie składniki łyżką, jeżeli masa będzie zbyt gęsta można dodać kilka łyżek mleka lub wody.
Piekarnik rozgrzać do 160 stopni.
Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia i następnie uformować z masy ciasteczka.
Piec przez ok. 10 - 15 minut.
Fotografia pochodzi ze strony QULINARNA.PL
BROWNIE Z FASOLI
SKŁADNIKI NA CIASTO:
- 2 puszki czerwonej fasoli bez zalewy,
- 4 jajka,
- 2 banany,
- 3 łyżki kakao,
- 1,5 łyżeczki sody,
- 3 łyżki oleju kokosowego,
SKŁADNIKI NA POLEWĘ:
- gorzka czekolada,
- ¼ szklanki mleka,
- 2 łyżeczki kakao,
- 1 łyżeczka cukru.
PRZYGOTOWANIE:
Zblendować składniki na gładką masę.
Przelać masę na blaszkę i piec w piekarniku przez około 40 – 60 minut.
Składniki na polewę rozpuścić i polać wystudzone ciasto.
Ciasto przechowywać w lodówce.
Fotografia pochodzi ze strony ILOVEBAKE.PL