CUKIERKOWY ŚWIAT WYPIEKÓW

BLOK CZEKOLADOWY

SKŁADNIKI:

- 250 g margaryny,

- 500 g mleka w proszku,

- pół szklanki wody,

- 1 szklanka cukru,

- 6 łyżek kakao,

- 400 g herbatników.

 

PRZYGOTOWANIE:

              Margarynę, wodę, cukier i kakao rozpuścić.

               Pokruszyć herbatniki.

               Rozpuszczona masę połączyć z mlekiem w proszku.

               Dodać herbatniki.

                Wyłożyć całość na blaszkę i dobrze ugnieść.

                 Schłodzić w lodówce.

Znalezione obrazy dla zapytania BLOK CZEKOLADOWY

Fotografia pochodzi ze strony KOTLET.TV

 

 

 

 

BABECZKI WANILIOWE

SKŁADNIKI:

- 2 szklanki mąki,

- 2 łyżeczki proszku do pieczenia,

- 0,5 szklanki cukru,

- 2 łyżeczki cukru waniliowego,

- 1 jajko,

- 0,5 szklanki oleju,

- 1 szklanka mleka.

 

PRZYGOTOWANIE:

           Mieszamy suche składniki, a następnie dodajemy jajko, olej i mleko.

           Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni.

           Przekładamy masę do formy do pieczenia babeczek wyłożonej papilotkami.

       Wkładamy do piekarnika i pieczemy przez około 25 minut.

 

 

Znalezione obrazy dla zapytania babeczki waniliowe

Fotografia pochodzi ze strony CIASTKOŻERCY.PL

 

 

 

SERNIK NA ZIMNO

SKŁADNIKI NA MASĘ:

- 1 kg twarogu z wiaderka,

- 1 szklanka cukru pudru,

- 200 ml śmietany kremówki,

- żelatynę na 1 litr płynu,

- pół szklanki gorącej wody do rozpuszczenia żelatyny,

 

SKŁADNIKI NA SPÓD:

- 25 dag pokruszonych herbatników,

- 20 dag masła.

 

PRZYGOTOWANIE:

             W garnku rozpuścić masło i dodać do niego herbatniki.

              Ugnieść przygotowaną masę na spodzie tortownicy i schłodzić.

              Zmiksować twaróg, kremówkę i cukier a następnie dodać do masy rozpuszczoną w wodzie żelatynę.

              Przelać masę na spód, wygładzić.

 

              Ciasto należy schładzać w lodówce przez około 2-3 godziny.

 

 Znalezione obrazy dla zapytania SERNIK NA ZIMNO

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

        Fotografia pochodzi ze strony TARG SMAKU.

© 2013-2024 PRV.pl
Strona została stworzona kreatorem stron w serwisie PRV.pl